OUD SEYST


Project Oud Seyst bestaat uit verschillende fasen. De namen van de woonblokken verwijzen naar het roemrijke verleden van Zeist: Zocher, Copijn, Stuivinga, Kamperdijk, Mourot, Marsman en De Meester. Op de onderstaande kavelkaart wordt duidelijk welk blok waar ligt. Klik op de naam van een gebouw voor een korte samenvatting en om de huidige status te bekijken.


DE MEESTER
Status: In verkoop (laatste verkoopfase van Oud Seyst)
Genoemd naar schrijver Johan de Meester. Hij woonde in de 1e Dorpsstraat en schreef onder andere “De zonde in een deftig dorp” (1921) dat zich afspeelt in Zeist. De fase die zijn naam draagt omvat 3 prachtige herenhuizen. De verkoop van deze woningen is de laatste fase van project Oud Seyst.

STUIVINGA
Status: gerealiseerd & uitverkocht
Genoemd naar Jan Stuivinga die in Zeist onder meer het Raadhuis, landhuis Veldheim en het Post- en Telegraafkantoor ontwierp. Stuivinga bestaat uit 18 prachtig gelegen koopappartementen verdeeld over 6 woonlagen.

COPIJN
Status: gerealiseerd & uitverkocht
Genoemd naar Hendrik Copijn. Van zijn hand is het nieuwe ontwerp voor het Walkartpark, maar de oude boompartijen uit 1876 liet hij ongemoeid. De 6 ruime en exclusieve appartementen in gebouw Copijn hebben allen een ruime buitenruimte en grote ramen. De appartementen zijn verdeeld over 3 woonlagen.

ZOCHER
Status: gerealiseerd & uitverkocht
Wat is de charme van gebouw Zocher? Onder andere de directe ligging aan het Walkartpark en natuurlijk de lichte appartementen met de grote raampartijen (draai/kiep); het uitzicht is bijzonder. Gebouw Zocher telt 3 woonlagen, elk met 2 appartementen, ieder met eigen, unieke mogelijkheden. De 6 appartementen variëren van 114 tot 133 m2 grootte.

KAMPERDIJK, MARSMAN, MOUROT
Status: gerealiseerd
Op het perceel waar de gebouwen Kamperdijk, Marsman en Mourot gepland waren wordt op dit moment gebouwd aan een particulier woonzorggebouw, Aliantus “Oud Seyst”. Aliantus biedt een eigentijds alternatief voor het traditionele verzorgings- of verpleeghuis. Een modern appartementengebouw met 20 twee- en driekamerappartementen en 18 studio’s waar bewoners op hen toegesneden service, zorg en ondersteuning krijgen. Voor meer informatie zie www.aliantus.nl.

STOOPENDAAL, LUTGERS, DE BEIJER
Status: gerealiseerd
De drie gebouwen Stoopendaal, Lutgers en de Beijer bestaan uit sociale en vrije sector huurappartementen en zijn inmiddels volledig verhuurd.